Verlichting is overal om ons heen. Maar wat is nu de juiste verlichting voor jouw activiteit? Door onze jaren lange ervaring kunnen wij je zowel thuis als op je werkplek voorzien van een passend verlichtingsadvies. Dit kan dus variƫren van daglichtverlichting om jouw werknemers fit en actief te houden, tot indirecte sfeerverlichting om te ontspannen

IMG 6467 v2

Noodverlichting

Noodverlichting is verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij het wegvallen van de stroom. Zodra de stroom wegvalt zal door middel van de batterij/noodstroomvoorziening het armatuur van elektriciteit worden voorzien.

Het doel van noodverlichting is zorg dragen dat er voldoende licht aanwezig is om op een veilige manier een (nood)uitgang te kunnen bereiken.

Hoofddoel van noodverlichting is vluchtrouteverlichting. Vluchtrouteverlichting bestaat uit twee onderdelen:

  • Vluchtwegverlichting is dat deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht.
  • Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden.

Verder kan noodverlichting nog fungeren als anti- paniek functie zodat bepaalde delen van de ruimte of af te leggen route wordt verlicht in geval van stroomstoring om zo te voorkomen dat er paniek uit breekt. Ook kan het wenselijk zijn dat noodverlichting aanwezig is in een bepaald proces zodat de aanwezige personen geen gevaar kunnen lopen bij een eventuele stroomstoring.